CONNECTING PEOPLE TO BUSINESS


Voor Opdrachtgevers


Samen het verschil maken voor het aantrekken van talent.

Als volwaardig wervingspartner denken wij mee met organisaties om deze aantrekkelijker te maken voor talent. Tegenwoordig staan we met zijn allen voor een steeds grotere uitdaging met betrekking tot het vinden van de juiste professionals. Hoe onderscheidt jouw organisatie zich van andere organisaties? Wat maakt jouw organisatie nou echt interessant om voor te werken?

What’s in it for them?


Hoe word je nou aantrekkelijk voor werknemers in de huidige arbeidsmarkt? Een belangrijke stap is omdenken. Verleg de focus in de vacatures meer op wat je als organisatie te bieden hebt voor talent in plaats van de focus te leggen op wat er van een werknemer verwacht wordt. Probeer een duidelijke en eerlijke visie te formuleren. Wie ben je als werkgever? Wat heb je te bieden? Wat draag je bij aan de wereld?

Bij Genrise weten we als geen ander hoe de huidige arbeidsmarkt in elkaar zit en wat er allemaal voor nodig is om het juiste talent aan te trekken. Door brede & gespecialiseerde kennis in combinatie met het gebruik van high-end systemen zijn wij goed in staat het juiste talent aan te trekken. Benieuwd naar de mogelijkheden?

 

01

Persoonlijke kennismaking


 

02

Wervingscampagne


 

03

Selectieproces


 

04

Ontvangen van kandidaten

Allereerst maken wij natuurlijk eerst kennis met jouw organisatie. Voor het vinden van de juiste professional is het van ultiem belang dat wij jullie organisatie leren kennen. Daarnaast is het van belang dat we de vacature goed uitvragen. Met deze informatie gaan we aan de slag met onze wervingscampagne en het actief benaderen van kandidaten.


Nadat wij jouw organisatie hebben leren kennen en de vacature goed hebben uitgevraagd, zetten wij onze kanalen in om de perfecte kandidaat te vinden. Hiervoor gebruiken we onze interne, digitale en innovatieve vacature tools maar ook Social Media, (Google) advertising en LinkedIn.


Vanuit onze werving selecteren wij kandidaten die we vervolgens uitnodigen op kantoor voor een persoonlijke kennismaking. Hierin maken we gebruik van onze kennis en de nodige gesprekstechnieken om te achterhalen of de kandidaat goed past bij de organisatie en op de openstaande vacature.


Nadat wij de perfecte kandidaat hebben gesproken voor de vacature leggen wij de CV's voor aan de desbetreffende persoon van jouw organisatie. Zijn jullie enthousiast over het profiel? Dan plannen we gezamenlijk de gesprekken in en ondersteunen we het hele proces van a tot z.